Tuesday, April 15, 2008

Apple MacBook Air



"Ploniausias pasaulyje nešiojamas kompiuteris" - tokiu šaukiniu kompanija "Apple" šiais metais pristatė naują savo gaminį.
"MacBook Air yra beveik toks pat plonas kaip ir Jūsų smilius" - ir jie sako tiesą. Jis toks plonas, kad greičiau panašus į mobilųjį telefoną, nei į nešiojamąjį kompiuterį ir vis tik, šis mažylis turi pilną klaviatūrą ir 13,3 colių monitorių. Kad viską sudėtų į tokį mažą daikčiuką, Apple specialistai turėjo kone viską modernizuoti. Asmeniškai mane sužavėjo padidintas pelės manipuliatorius, galima pritraukti ar pasukti vaizdą naudojant du pirštus (žr. video), o tai tikrai kažkas naujo ir įdomaus. Ypatingai stilingas dizainas iš pradžių atima žada, jis ne tik labai plonas, bet ir lengvas, nešiotis jį turbūt vienas malonumas.
Na, o dabar, visi šio asmeninio kompiuterio minusai. Jis neišgyventų be WiFi! Viskas kas be laidų, draugauja su šiuo kompiuteriu, tačiau tai turi ir didelių trūkumų. Po velniais, aš neturiu belaidžio printerio, belaidžio optinio įrenginio ir visko kas nereikalauja kabelių. Ir kaip gi naudoti kompiuterį kuris turi tik vieną USB jungtį? ar tai reiškia, kad be vieno Flashiuko daugiau negaliu nieko jungtis? Tikrai taip, net neįsivaizduoju kaip galima išsiversti su viena jungtimi. Taip pat nėra ir optinio įrenginio. Pamirškite tas atgyvenas - kompaktus. Šis kompiuteris skirtas iPodui, iPhonui ir kitiems daikčiukams, kurių pavadinimai prasideda raidele i. Standusis diskas tik 80 GB, nežinau kaip Jūs, bet man tai kiek mažoka.
Grožis reikalauja aukų! Taip vienu sakiniu apibūdinčiau šį kompiuterį, kurį galite įsigyti jau šiandien, tik už 5999,- lt :) Visus parametrus rasite ČIA.

No comments:

Shia skylute jau aplanke net...